Gå till It's Learning

Information om dina fortsatta studier på OLU 

OLU, Omsorgslyftet Utbildningar, kommer under våren tyvärr att läggas ned på grund av en ohållbar ekonomisk situation.  

Detta innebär att vi inte kommer att ta emot några nya elever efter kursstarten den 14/3-2022. 

Pågående elever kommer att få läsa klart sina kurser som de redan är antagna till under våren fram till den sista juni.  

Pågående elever som läser yrkespaket inom vård- och omsorg, barn- och fritid, hotell och turism samt handel- och administration, vars utbildning slutar efter 30 juni 2022, kommer få information skickad till er hur ni kan fortsätta era studier.

Har du frågor om vad som gäller just dina kurser så är du välkommen att höra av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller till din hemkommun.  

Tack för att du studerat hos oss och lycka till i framtiden! 

Vänligen,  

Lotta Andersson, Rektor OLU

 

Våra utbildningar

Vi bedriver SFI-, grundläggande-, gymnasie-, och kvalificerad yrkesutbildning för vuxna. Vi skräddarsyr uppdragsutbildningar åt företag, kommuner, universitet och högskolor.

Seminarier, föreläsningar och kurser

Vi håller även seminarier, föreläsningar och kurser inom socialt arbete, omsorg om barn, äldre och personer med funktionshinder, hälso- och sjukvård, fritidsverksamhet, ledarutveckling, handledning och utveckling av arbetsgrupper.

Vår vision, flexibelt på riktigt

Vår vision är att sätta den studerande i fokus, att anpassa oss efter de förutsättningar och tidigare kunskaper som varje person har med sig. När man studerar som vuxen har vissa jobb, vissa har barn, vissa vill snabbt bli klar med sina kurser för att komma in på högskolan och då är det helt otänkbart att alla som läser en kurs kommer arbeta i samma takt och ha samma förkunskaper, därför måste vi lyssna på de som studerar hos oss och anpassa oss så gott vi kan istället för tvärtom.

Vårt eget kursmaterial

I vår affärsidé ingår även att producera litteratur och kursmaterial. Vi samarbetar med Studentlitteratur. Vår senaste bok "Dokumentation och rättssäkerhet inom äldreomsorgen", Studentlitteraturs förlag, riktar sig till universitets- och högskolestuderande på socionomlinjen. Den är ordinarie kurslitteratur på flera universitet och högskolor. Flera kommuner har kontaktat oss för arbetsplatsutbildningar med boken som utgångspunkt. Kontakta oss så gör vi ett skräddarsytt paket för just din arbetsplats.

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in så återkommer vi inom kort

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!

Fyll i formuläret och skicka in er intresseanmälan

Var vänlig och kontrollera formuläret. Tack!

SKICKAR

Tack för ert meddelande!

Vi återkommer inom kort!