Gå till It's Learning

SFI-BAS


SFI Bas är en utbildning för dig som ska studera studieväg 1, kurserna 1A och 1B.


SFI Bas är språkutbildning i kombination med ämnena matematik, samhälle och hälsa. Modersmålsstödjare finns med i undervisningen och bidrar med kultur- och språkförståelse mellan lärare och elever.

Du läser i klassrum och SFI Bas är hela skoldagar med fokus på att lära dig svenska språket snabbt så att du kommer in samhället, exempelvis har nytta av när du ska handla, följa dina barn till skolan, delta i samhällsaktiviteter, hälsokunskap, använda dator, förbereda inför jobb.

SFI Bas ger dig ökad möjlighet att snabbt bli en studievan elev och snabbare gå framåt i dina studier. Utbildningen är rolig och lärorik och ger en grund för att sedan klara kurserna SFI C och D snabbare och enklare.

Vi har även kurs C och D så du kan läsa klart hela sfi för att sedan läsa svenska som andraspråk grundläggande.

Vi välkomnar elever från Nacka, Värmdö, Huddinge, Lidingö, Nykvarn, Nynäshamn, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Sundbyberg, Upplands Väsby, Upplands bro.

Ansökan görs via Nacka kommun för dig som är folkbokförd i Nacka, bor du i någon annan kommun måste du skriva ut en blankett som du fyller i och lämnar till din hemkommun, klicka här för att hämta blanketten.


SFI Bas startar varje vecka, välja att starta när det passar dig.

Hur ansöker jag till SFI Bas? 

Skriv ut blanketten nedan och ta med till din hemkommun, om de godkänner så skickar du blanketten till Nacka kommun (adressen på blanketten)

Ansökningsblankett